FAKRO architectenwedstrijd FAKRO fusion before & after

"FAKRO fusion – before & after" architectenwedstrijd

Van donkere, vergeten plaatsen vol met nutteloze spullen evolueerden zolders in de laatste jaren naar waardevolle extra ruimtes om in te leven.  Met deze trends kwam de uitdaging om er het meeste van te maken rekening houdend met de diversiteit aan vormen die deze plaatsen presenteren.  Het verschil in volumes resulteert uit het feit dat het dak steeds verschillend is qua helling, type, ligging edg.  

Een individuele aanpak voor elk project is daarbij uiteraard noodzakelijk.  Daarbij is licht het belangrijkste stukje van de puzzel.  Lichtinval vormt namelijk zelf deel van het interieur en zorgt ervoor dat een ruimte onder het dak gezellig en aangenaam kan worden.  Bovenop het visuele aspect heeft licht ook een grote impact op de sfeer in het gebouw of de woning, bevordert het creatief denken en zorgt het mede voor een goede groei van onze kinderen.

FAKRO, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld en belangrijkste producent van platdakvensters, begrijpt deze evolutie als geen ander.  Vanuit dat perspectief nodigt de multinational architecten uit van heel de wereld om deel te nemen aan de wedstrijd “FAKRO fusion – before and after”.  Daarbij kunnen zij hún transformatie voorstellen van een donkere en stoffige ruimte onder het dak naar een lichte en functionele ruimte, gebruikmakend van FAKRO producten.

IK WIL DEELNEMEN

Formulier enkel beschikbaar in het Engels

Criteria van de wedstrijd:

  • Een donkere, vergeten ruimte omvormen tot een functionele ruimte vol natuurlijk licht en daarbij spelen met licht en schaduw in het interieur.
  • Bij het project moet er gebruik gemaakt worden van eender welk (plat)dakvenster dat beschikbaar is in het ruim assortiment van FAKRO (zowel platte als hellende daken).  De ruimte moet getoond worden voor de transformatie, en erna met de FAKRO producten erin.
  • Qua oppervlakte moet er tenminste 20% van de vloeroppervlakte in (plat)dakvensters voorgesteld worden.
  • De ruimte voor zowel voor de renovatie als erna gepresenteerd worden door middel van foto’s, renderings, visualisaties of sketches.

 

Ingediende projecten moeten het volgende omvatten:

  • De ruimte voor zowel voor de renovatie als erna gepresenteerd worden door middel van foto’s, renderings, visualisaties of sketches.
  • Het inschrijvingsformulier met de vereiste toestemmingen.

Projecten mogen ingediend worden tussen 16.10.2017 en 20.02.2018


Prijzen:

  • Winnaar € 5000   
  • 2e plaats € 3000  
  • 3e plaats € 2000 

 

IK WIL DEELNEMEN

Formulier enkel beschikbaar in het Engels

 

Co-organisator:

Co-organisator FAKRO architectenwedstrijd bimobject

Media partner:

FAKRO fusion – before & after - FAKRO